Alle Bighair producten voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Blogbericht

De paardenstaart op 10 verschillende manieren

Een paardenstaart is een basic kapsel dat je op heel veel verschillende manieren veel minder basic kan maken. Een paardenstaart is niet simpel en saai maar juist sexy en vrouwelijk! Maar hoe maak je een mooie paardenstaart? We geven je 10 verschillende ideeën om je paardenstaart te maken. We love it!

Met volume

Wil jij graag een keer een andere soort paardenstaart maken dan gewoonlijk? Dan helpen we jou op weg. We beginnen met de paardenstaart met volume. Wie wil er nou geen volume in het haar? Vooral als je een paardenstaart moet maken van dun haar is volume erg fijn. Maar hoe maak je een paardenstaart met volume? Dit kun je onder andere bereiken door een dubbele staart te maken. Verdeel je haar in 2 aparte delen, boven en onder. Maak van beide delen een staart. Doordat je bovenste staart over de onderste valt, lijkt je haar langer en volumineuzer. Maak je haar warrig met een kam en haarlak, zodat de scheiding niet opvalt.

De hoge staart

De hoge staart is een klassieker die altijd mooi blijft. Maar hoe maak je een hoge paardenstaart? Borstel je haar, hang het ondersteboven en breng je haar met beide handen naar het midden van je hoofd toe. Doe een elastiekje zo strak mogelijk rond je staart, zodat hij niet uit kan zakken. Spuit haarlak op je haar en klaar is kees.

De lage staart

Ook de lage staart mag er zijn en is erg simpel om te maken. Vooral de strakke versie staat erg classy. Zorg ervoor dat je haar steil is, gebruik desnoods een steiltang. Hierna maak je je staart zo strak en laag mogelijk. Hoe maak je een strakke paardenstaart? Door het elastiekje zo strak mogelijk om je staart heen te doen. Gebruik ook bij dit kapsel weer voldoende haarlak, spuit het echter niet op de staart zelf. Het mooiste is om je stiekje onzichtbaar te maken, hierover later meer.

Met krul

Een paardenstaart met krullen erin staat erg nonchalant en sexy. Maak een paardenstaart naar wens, bijvoorbeeld een hoge staart of een staart met een beehive, en zet een mooie krul in je staart met bijvoorbeeld een krultang. Gebruik voldoende haarlak om dit kapsel af te maken.

Ingevlochten

Een ingevlochten ponytail met eventueel een vlecht die doorloopt in je staart is ook een enorm hip kapsel. Erg leuk voor in het weekend, zo’n feestelijke paardenstaart. Vlecht je haar op je hoofd in en zet je staart hierna vast met een elastiekje. Eventueel kun je de paardenstaart zelf ook nog vlechten. Trek deze vlecht een beetje uit elkaar, op die manier lijkt je haar dikker. Weet je niet hoe je je paardenstaart het beste in kunt vlechten? Dan geven we je een korte uitleg. Pak een pluk haar bovenop je hoofd en verdeel deze in 3 strengen. Begin met een normale vlecht en pak tijdens het vlechten steeds een pluk haar van de zijkant erbij. Ga door totdat je op het einde al je haar hebt gebruikt dat niet in de staart zit.

 

model_ingevlochten_paardenstaart
Een ingevlochten paardenstaart met krul 

De side ponytail

Het is gespot bij Beyoncé: de side ponytail, oftewel de paardenstaart die één kant op valt. Beyoncé had een paardenstaart bovenop haar hoofd die naar rechts viel. Uiteraard kun je deze variant ook maken met een hoge paardenstaart in plaats van met een staart bovenop je hoofd. Maar de hoge paardenstaart naar één kant, zodat je staart aan de zijkant zit. Maak deze look nog gaver door een plukje haar om je stiekje heen te doen om het elastiek van je paardenstaart te verbergen.

Beehive

Niks is zo heerlijk sixties als de beehive. Deze bolling op de achterkant van je haar staat erg classy en geeft je haar volume. Deze look creëer je door je haar flink te touperen. Pak de bovenste pluk aan de achterkant van je haar vast met behulp van een puntkam en houdt de pluk rechtop vast. Toupeer met de kam vervolgens de achterkant van deze pluk. Spuit voldoende haarlak op het getoupeerde gedeelte. Als je de pluk loslaat, valt deze met een bolling eronder op je hoofd. Herhaal dit met meerdere plukken. Als je je beehive hoog genoeg vindt, kun je van de haar een staart onder de bolling maken.

 

beehive_lage_krullen
De beehive met lage krullende ponytail 

Zonder elastiek

In dit blog is al vaker teruggekomen dat het mooi is om je elastiekje te verbergen. Dit kun je door een pluk aan de achterkant van je paardenstaart los te trekken en deze om het elastiekje heen te draaien. Zet dit plukje vervolgens vast met een speldje en je hebt je elastiekje mooi weggewerkt. Spuit wel wat haarlak op het speldje, zo blijft het beter zitten. Met dit trucje oogt je staart nog stijlvoller.

Met accessoires

Pimp je paardenstaart door leuke accessoires voor je paardenstaart te gebruiken. Koop bijvoorbeeld een apart en leuk elastiekje. Of draag een mooie haarband in combinatie met je ponytail.

Een fake paardenstaart

Heb je van jezelf fijn haar en wil je je paardenstaart graag dikker maken? Dan zijn paardenstaart extensions de uitkomst. Een paardenstaart clip in is ideaal voor een feestje. Deze fake ponytail geeft je kapsel gelijk een volle look door de volumineuze paardenstaart. Zo is er bijvoorbeeld een mooie fake paardenstaart van Balmain. Deze kun je samenvoegen met je eigen haar voor een natuurlijk effect.

hairextensions_paardenstaart
Een paardenstaart van hairextensions 

Is een paardenstaart slecht voor je haar?

Je hoort vaak dat een paardenstaart dragen erg slecht is voor je haar. Als je elke dag een super strakke paardenstaart draagt, dan is dit inderdaad slecht voor je. Je kan hier sneller kaal van worden. Als je echter redelijk losse paardenstaarten draagt en af en toe eens een strakke variant, is er geen vuiltje aan de lucht.

Paardenstaart extensions van Hairextensions Voordeel

Er zijn dus veel verschillende manieren om een gave paardenstaart te maken. Wil je de natuur een handje helpen? Dan zijn paardenstaart extensions van Hairextensions Voordeel de oplossing.

Loading...

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang

10% KORTING!

Op alle producten in de webshop
(m.u.v. de sale-producten).

Wees de eerste die op de hoogte is van de aanbiedingen en nieuwtjes.