Alle Bighair producten voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Blogbericht

Je hairextensions verven: hoe doe je dat?

Mocht je graag willen weten of je je hairextensions eigenlijk kunt verven; ja, dat kan. Hiervoor is het wel belangrijk dat je 100% human hair extensions hebt, want alleen deze extensions kun je verven. Het verven van je extensions is echter niet altijd makkelijk en je moet met verschillende dingen rekening houden. We vertellen je graag waar je op moet letten als je je extensions wil verven!

Zo verf je je extensions

Wanneer je je eigen haar geverfd hebt, passen je hairextensions er natuurlijk niet meer bij. Dan is het logisch dat je graag je extensions wilt verven. Het is echter wel belangrijk dat dit op de juiste manier gebeurt om je extensions gezond en zacht te laten aanvoelen. Nogmaals kan dit alleen bij 100% human hair extensions. Bij andere extensions zal de verf niet pakken en kunnen de haren afbreken. Volg deze stappen voor het verven van je extensions:

  • Hairextensions kun je alleen donkerder kleuren
  • Leg stroken aluminiumfolie op tafel
  • Borstel je extensions en leg ze op de stroken aluminiumfolie
  • Breng de haarkleuring aan op je extensions
  • Vouw na het aanbrengen van de verf op de extensions de folie dicht en leg er een strook folie overheen zodat de verf goed afgesloten kan intrekken
  • De inwerktijd is afhankelijk van de kleur en verf.
  • Let op! Nooit met meer dan 3% waterstof percentage kleuren.
  • Breng een shampoo aan, spoel uit en breng een conditioner aan. Ook deze spoel je weer uit.
  • Droog de extensions aan de lucht, gebruik dus geen föhn of handdoek. Zo blijven je extensions het mooist.
  • Wanneer ze droog zijn, borstel je ze na en kun je ze nog verzorgen met een masker of serum.

Wat je verder nog moet weten over het verven van je hairextensions

Het is goed om te weten dat de kwaliteit van de extensions achteruit gaat des te vaker je ze verft, krult of stijlt. Probeer je extensions maximaal twee keer te verven. Wil je daarna weer een andere kleur, dan kun je beter nieuwe extensions in de gewenste kleur kopen.

 

Hairextensions_verven

 

Welke verf heb ik nodig?

Wil je zeker weten dat de kleur in je eigen haar hetzelfde uitpakt als op je extensions? Dan kun je bijvoorbeeld eerst een klein plukje proberen. Je kunt dan makkelijk testen hoe het eruit komt te zien. Daarnaast was je je eigen haar vaker dan je extensions, waardoor er een kleurverschil kan ontstaan. Je zal daarom je eigen haar steeds bij moeten kleuren om het in dezelfde kleur als de extensions te houden. Gebruik dus ook altijd dezelfde verf als je voor je eigen haar gebruikt hebt. Het is het beste om een merkproduct te gebruiken, deze zijn vaak van de beste kwaliteit.

Van bruin naar blond?

Van licht naar donker verven kan altijd. Van bruin naar blond is echter zeer af te raden! Alle extensions zijn namelijk al een keer geblondeerd en vervolgens geverfd in de kleur die ze nu hebben. Als je je extensions nogmaals gaat blonderen zal het haar direct afbreken. Niet doen dus!

 

Loading...

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang

10% KORTING!

Op alle producten in de webshop
(m.u.v. de sale-producten).

Wees de eerste die op de hoogte is van de aanbiedingen en nieuwtjes.