Alle Bighair producten voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
veelgestelde vragen

Kan ik mijn extensions föhnen en zo ja, hoe dan?

Als je hairextensions hebt die nat mogen worden, dan wil je dit natuurlijk ook goed kunnen drogen. Controleer eerst of jouw extensions wel nat mogen worden! De meeste permanente hairextensions, dus extensions die je niet makkelijk zelf in en uit kan doen, mogen over het algemeen nat worden. Het is echter belangrijk dat je, welke extensions je ook hebt, nooit met nat haar gaat slapen. Dit kan namelijk voor dreadvorming zorgen en het is erg moeilijk om dat er weer uit te krijgen. Als je dus hebt gedoucht en wil gaan slapen, moet je altijd eerst je extensions föhnen.

Tips voor het föhnen van je haar en extensions

Maar hoe moet je je extensions fohnen? We geven een aantal tips:

  • Föhn nooit volledig doorweekt haar. Pak dus niet direct de föhn als je de douche uitstapt. Geef je haar eerst de kans om het water en de verzorgingsmiddelen op te nemen voordat je het “aanvalt” met hete lucht. Zorg er dus voor dat je haar handdoekdroog is voordat je de föhn erop zet.
  • Ben je eenmaal aan het föhnen, doe dat dan niet op de “luie manier”; gewoon de föhn over je haar bewegen. Til altijd je haar op en zorg dat de warme lucht ook je hoofdhuid kan bereiken. Op deze manier ga je een stuk voorzichtiger en nauwkeuriger te werk, wat ervoor zorgt dat je haar minder snel beschadigd. Ook creëer je op deze manier lekker veel volume!
  • Gebruik de juiste verzorgingsproducten die speciaal voor hairextensions gemaakt zijn. Denk hierbij aan heat protectors maar bijvoorbeeld ook aan glanssprays. Je vindt bij ons verschillende soorten verzorgingsproducten voor je extensions!
  • Geef je haar wat rust. Wil je na het föhnen meteen aan de slag met het stylen van je haar? Wacht even 10 minuten; ga even wat anders doen! Zo kan je haar even bijkomen van alle warmte. Daarnaast blijft je haar gedurende de dag een stuk beter zitten als je het wat rust geeft, anders bestaat de kans dat je haar gedurende de dag inzakt.

Over het algemeen geldt voor de verzorging van je extensions natuurlijk dat je een stuk voorzichtiger moet zijn dan bij je eigen haar. Houd je dit altijd in gedachten, dan komt het föhnen van je extensions met deze tips zeker goed!

 

Loading...

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang

10% KORTING!

Op alle producten in de webshop
(m.u.v. de sale-producten).

Wees de eerste die op de hoogte is van de aanbiedingen en nieuwtjes.