Alle Bighair producten voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Blogbericht

Nieuw jaar, nieuw haar: hoe kies ik een nieuw kapsel?

Het is alweer 2018 en dat betekent een frisse nieuwe start. Hier hoort natuurlijk ook een nieuw kapsel bij! Want wat is er nou leuker dan spelen met je haarkleur en model? Een nieuwe look is leuk, maar hoe kies je een nieuw kapsel dat goed bij jou past? We geven je verschillende tips.

Een nieuw kapsel: wat past bij mij?

Om een nieuw kapsel te kiezen is wat jou goed staat het eerste waar je naar moet kijken. Je begint met het model van je haar. Het is slim om eerst te kijken naar de vorm van je gezicht. Hier hangt namelijk vanaf wat voor soort kapsel mooi bij jou staat. We zetten de vormen op een rijtje met hierbij de mooiste kapsels.

  • Een rond gezicht. Als je een rond gezicht hebt, heb je een gezicht met ronde zachte lijnen. Je gezicht is in de lengte en in de breedte ongeveer even lang. De beste kapsels voor een rond gezicht zijn kapsels die over de kin vallen. Denk aan een lange bob, haar tot op de schouders of lang haar. Het beste is haar in laagjes. Je haar op één lengte laten knippen doet niet geweldig veel voor je gezicht. Leg het accent op de bovenkant van je hoofd en niet op de zijkanten. Dit doe je bijvoorbeeld met een schuine lok of een zijscheiding.
  • Een ovaal gezicht. Als je een ovaal gezicht hebt, heb je geluk. Bij een ovaal gezicht staat vrijwel elk kapsel. Een ovaal gezicht heeft ronde vormen maar is iets langer in de lengte. Bij een ovaal gezicht kun je kiezen waar je het accent op wil leggen. Wil je dit bijvoorbeeld op je ogen leggen? Dan kun je gaan voor een pony.
  • Een vierkant gezicht. Een vierkant gezicht wordt gekenmerkt door een hoekige kaak, brede jukbeenderen en een breed voorhoofd. Voor jou zijn kapsels die je gezicht verzachten het beste. Denk aan krullen of laagjes vanaf de kaak. Probeer rechte kapsels te vermijden, deze benadrukken je hoekige vormen. Ben je van nature niet gezegend met krullen? Dan kun je denken aan een mooie bos human hairextensions.
  • Een lang gezicht. Als je een lang gezicht hebt, zijn je kaken, jukbeenderen en voorhoofd overal even breed. Om wat meer breedte te creëren, is het slim om te kiezen voor een pony of een schuine lok. Ook krullen doen veel voor jouw gezicht. Lang, steil haar is minder mooi, dit maakt het geheel al snel sluik.
  • Een hartvormig gezicht. Je herkent een hartvormig gezicht aan een puntige smalle kin en een breed voorhoofd. Je jukbeenderen zijn net zo breed als je voorhoofd. Om de aandacht van je kin af te leiden, is een pony of schuine lok altijd goed. Lang haar met krullen of een lange bob tot op de schouder staan erg mooi. Minder handig is een kapsel tot net boven de kin, dit accentueert je kin.
  • Een driehoekig gezicht. Een driehoekig gezicht heeft een brede kaaklijn en een smaller voorhoofd. Korte kapsels met veel volume aan de zijkanten zijn het beste voor jou. Lang haar is het mooiste in laagjes

Welk nieuw kapsel bij jou past, hangt natuurlijk ook af van wat je wil verbergen. Als je bijvoorbeeld flaporen hebt, is het niet slim om een kort kapsel tot boven je oren te kiezen. Heb je een erg lang voorhoofd? Dan kun je kiezen voor een pony.

Model_hairextensions_krullen
Een mooie bos krullen dankzij hairextensions

De dikte van je haar

Twee andere factoren waar je naar moet kijken voor het kiezen van een nieuw kapsel zijn de dikte van je haar en de kleur. Met dikker haar kun je toch wat meer kanten uit dan met dunner haar. Gelukkig is hier natuurlijk veel aan te doen. Als je dunner haar hebt, kun je het beste kiezen voor een kapsel dat je haar dikker doet lijken. Denk aan een (lange) bob, haar op schouderlengte of een blunt cut. Een blund cut is het kaarsrecht laten afknippen van je haar zonder laagjes. Hierdoor lijkt je haar voller en heb je meer volume. Wil je graag lang haar met dunner haar? Dan kun je kiezen voor mooie hairextensions. Dit hoeft niet gelijk een permanente bos hairextensions te betekenen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor Clip-In Hairextensions die je erin en eruit kunt doen wanneer dit jou uitkomt.

Welke kleur kies je voor je nieuwe kapsel?

Ook de kleur van je haar is belangrijk. Kies een kleur die past bij de ondertoon van je huid. Je wil natuurlijk niet dat je haarkleur je bijvoorbeeld erg bleek maakt. Een koude ondertoon gaat vaak gepaard met blauwe, grijze of donkerbruine ogen. Je natuurlijke haarkleur is vaak asblond, donkerbruin of zwart. De ondertoon in je huid is roze of blauw. Bij een koude ondertoon staan rode en donkere kleuren erg mooi. Denk aan zacht bruin en bordeaux. Kleur je haar niet te donker, dit maakt je bleek. Een warme ondertoon gaat vaak samen met bruine of groene ogen en qua natuurlijke haarkleur goudbruin, goudblond, hazelnoot of zwart. De ondertoon in je huid is perzik, goud of rood. Bij een warme ondertoon staan warme haarkleuren het mooiste. Denk aan warm rood, karamel, goudbruin en ga zo maar door. Vermijd koele tinten, dit kan saai worden.

Hoe staat een nieuw kapsel?

Om te kijken of een nieuw kapsel staat, is het een mogelijkheid om aan de slag te gaan met photoshop. Probeer het kapsel dat je voor ogen hebt op een foto van jezelf te plakken. Hier zijn hele handige programma’s voor te vinden. Een andere manier is natuurlijk om het gewoon te doen. De kapper zal je vast goed advies geven. Is het toch niet helemaal wat je had verwacht? Dan zal het binnen korte tijd weer aangegroeid zijn. Er is niks mis met het nemen van een risico.

Loading...

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang

10% KORTING!

Op alle producten in de webshop
(m.u.v. de sale-producten).

Wees de eerste die op de hoogte is van de aanbiedingen en nieuwtjes.