Alle Bighair producten voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Blogbericht

Kapsel tips voor brildragers

Draag jij een bril? Dan heb je misschien wel veel moeite gedaan om een bril te vinden die past bij jouw gezicht en bij jouw stijl. Tegenwoordig zijn er een heleboel hippe monturen verkrijgbaar waarmee jij zeker de show steelt. En met de juiste make-up en het juiste kapsel kun je jouw bril nóg beter laten uitkomen! Daarom geven we je hier een aantal tips voor je kapsel. Ben je geen brildrager? Ook voor de zonnebrildragers is deze blog heel handig.

Neem je bril mee naar de kapper

Heb je binnenkort een afspraak bij de kapper? Misschien heb je dan al wel afbeeldingen opgezocht van kapsels die je mooi vindt. Maar het is ook belangrijk dat je uitgekozen kapsel past bij de structuur van je haar, de vorm van je hoofd, en natuurlijk bij je bril. Neem daarom altijd je bril mee naar je kappersafspraak. Zij kunnen je hier namelijk verder over adviseren. Bovendien is het belangrijk voor een kapper om te zien hoe je haar valt bij je oren. Je wil namelijk niet dat de pootjes door je kapsel heen steken. De kapper kan precies zien waar je volume nodig hebt.

Ben je van plan om een pony te laten knippen? Vraag dan altijd of ze dit op droog haar kunnen doen. Als je haar nat is, lijkt de lengte vaak net iets anders. Je wil namelijk niet voor een verrassing komen te staan als je haar is opgedroogd! Stem de lengte van je pony goed af op je montuur, en op de rest van je kapsel. Zo wordt het een vloeiend geheel. De perfecte lengte pony valt net op je montuur.

model_lang_haar_met_laagjes

Zorg voor evenwicht

Bij het kiezen van een kapsel, is het belangrijk dat er sprake is van evenwicht tussen je montuur en je kapsel. Tegenwoordig zien we bijvoorbeeld veel grote, opvallende monturen. Als je hiervoor hebt gekozen, moet er dus sprake zijn van evenwicht tussen je kapsel en je bril. Bij een groot montuur is het niet verstandig om voor een kort kapsel of voor een lang en steil kapsel te gaan. Met deze combinatie valt je gezicht voor een groot deel weg. Kies bijvoorbeeld eerder voor lang haar met laagjes en volume. Zo creëer je het perfecte evenwicht! Ben je niet gezegend met lang, volumineus haar? Dan kun je kiezen voor human hairextensions van Hairextensions Voordeel.

Vrouwen met smalle of kleine gezichten kiezen vaak eerder voor een klein montuur. Kapsels die hier heel goed bij staan zijn kortpittige kapsels. Ook een bob of een kapsel met veel laagjes zijn dan perfect. Je kunt beter niet gaan voor haar wat steil langs het gezicht valt. 

Kleuren

Niet alleen je kapsel, ook je haarkleur moet passen bij je bril. Je kunt beter niet kiezen voor kleuren die te monochroom zijn, maar je kunt de kleur van je haar zeker wel afstemmen op die van je bril. Heb je bruin haar? Hierbij staat een donker montuur het best. Ben je gezegend met prachtige blonde lokken? Daarbij staat een licht montuur perfect.

Haarstijlen

Hou je wel van een beetje afwisseling? Natuurlijk hoef je je haar niet elke dag op dezelfde manier te dragen. Misschien wil je je haar wel eens opsteken in een hoge knot dragen. Dit zijn perfecte kapsels voor dames met een bril! Ook kun je bijvoorbeeld eens uitproberen om je scheiding naar de andere kant te dragen. Zo kun je lekker experimenteren met verschillende looks!

Model_met_hoge_knot

Loading...

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang

10% KORTING!

Op alle producten in de webshop
(m.u.v. de sale-producten).

Wees de eerste die op de hoogte is van de aanbiedingen en nieuwtjes.