Alle Bighair producten voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Blogbericht

De juiste verzorging voor je professionele hairextensions

Heb je hairextensions dan wil je deze natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden! In deze blog geven we je tips en tricks hoe je deze lang mooi kunt houden. Zo heb jij zo lang mogelijk plezier van je extensions!

Je haar op de juiste manier wassen

Hairextensions worden niet op de natuurlijke manier vet, zoals bij je eigen haar wel het geval is. Je hoeft hairextensions dus minder vaak te wassen dan je natuurlijke haar. Wanneer je jouw haar wel gaat wassen moet je erop letten dat je in ieder geval de eerste 24 uur na het zetten van de hairextensions je jouw haar nog niet wast. Wanneer je wel je haar gaat wassen, was het dan van boven naar beneden en kam de shampoo en conditioner voorzichtig door je haar. Gebruikt voldoende conditioner, zodat deze het haar goed kan verzorgen en spoel het vervolgens goed uit. Dep dan eerst het haar droog, zodat het niet gaat klitten en föhn het verder droog. Nat haar is kwetsbaarder dan droog haar, het is dus verstandig om je haar pas te kammen nadat het droog is of tijdens het föhnen en we raden af om te gaan slapen met nat haar. Op deze manier blijven jouw extensions het langst mooi! 

Kies goede verzorgingsproducten

Het is erg belangrijk om niet zomaar een normale shampoo of conditioner te gebruiken voor je hairextensions. Er zijn verschillende verzorgingsproducten beschikbaar die speciaal zijn ontwikkeld voor de verzorging van hairextensions. Deze producten hebben een lagere pH-waarde, waardoor ze minder schadelijk zijn voor je haar. Na zes tot acht weken kun je je hairextensions opnieuw laten zetten. Met deze tips haal jij zeker het beste uit je Gold-line hairextensions!

Wat kun je wel en niet doen met hairextensions?

Wanneer je hairextensions draagt, kun je eigenlijk gewoon alles doen wat je normaal ook doet. Zo kun je gewoon sporten, naar een zwembad of de zee en zelfs een bezoek aan de sauna is geen probleem. Het is alleen wel belangrijk dat je achteraf je hairextensions even extra goed verzorgd. Tijdens het zwemmen of een saunabezoek kun je jouw haar het beste in een strakke vlecht of knot dragen. Daarna moet je jouw haar goed wassen om ervoor te zorgen dat het zout uit de zee of chloor uit het zwembad je hairextensions niet beschadigen.

Clip-in extensions verzorgen

Clip-in extensions zijn er natuurlijk voor tijdelijk gebruik. Heb je een belangrijke dag en wil je eens rondlopen met een volle bos haar, maar wil je geen permanente extensions? Dan zijn clip-in hair extensions een goede oplossing. Enkele gouden tips voor de verzorging van je clip-in extensions;

  • Ga niet met clip-ins in slapen. Ze gaan dan pluizen en klitten, en dat wil je natuurlijk niet hebben;
  • Je extensions kun je gewoon tegelijk met je haar wassen met een goede shampoo en conditioner;
  • Laat de hairextensions vervolgens plat drogen op een handdoek, wrijf er zeker niet te ruw met je handdoek overheen;
  • Voorkom roesting van de speldjes door deze droog te föhnen na het douchen;
  • Bewaar de extensions, als deze schoon en droog zijn, in het originele zakje waarin deze oorspronkelijk zaten.

Verzorging is belangrijk, omdat je zo de extensions vaker kunt gebruiken! Bekijk hier onze clip-in extensions.

Weft extensions mooi houden

Weft extensions, ook wel weaves of weave extensions genoemd, worden op je hoofd vastgezet door middel van een vlechtje. Soms wordt er ook met microrings gewerkt, om de schade aan jouw eigen haar te beperken. Een van de belangrijkste dingen waar je op moet letten als je weaves hebt, is dat je nooit met nat haar moet gaan slapen. Het is dus niet verstandig om voor het slapen te gaan douchen. Een zijden kussensloop kan helpen om je haar mooi te houden, het zorgt ervoor dat alle verzorgingsproducten goed in je haar blijven. Na het sporten of zwemmen is het erg belangrijk om je haar te wassen. Zout en chloor zorgen ervoor dat de weaves gaan klitten en hun glans verliezen en dat wil je natuurlijk voorkomen. Na ongeveer zes tot acht weken is het aan te raden om weer terug naar de kapper te gaan om de extensions weer omhoog te laten plaatsen.

Keratine extensions verzorgen

Als je kiest voor keratine-wax extensions, dan worden de extensions met keratinewax met een warmtetang aan je eigen haar vast gemaakt. Dit is vooral een ideale oplossing als je meer volume in je haar wilt hebben. Ze blijven ook erg lang zitten, gemiddeld zo’n vier maanden. Om te zorgen dat jouw keratine extensions lang mooi blijven, is het goed borstelen van je haar erg belangrijk. Houd tijdens het wassen altijd je hoofd omhoog, zodat het water vanaf je kruin naar beneden valt. Wil je graag conditioner gebruiken, doe dit dan alleen op de lengte van je haar en niet op je hoofdhuid en de waxjes. Borstel je haar niet als het nat is, maar haal het met je vingers bijvoorbeeld uit elkaar. Wrijf je haar niet droog, maar dep het droog.


Tape extensions mooi houden

Tape extensions zijn haarstukken die met tape aan de haaraanzet van je eigen haar bevestigd worden. Vervolgens wordt de tape met een stijltang aangedrukt. Ze blijven ongeveer vier weken goed zitten, mits je ze natuurlijk op de juiste manier verzorgt.

  • Breng geen conditioner of andere verzorgingsproducten aan op de tape van je extensions. Dit kan ervoor zorgen dat ze eerder loslaten;
  • Verzorg wel de punten van je haar met een conditioner;
  • We raden af om direct na het wassen het haar uit te kammen of te borstelen. Wacht hiermee tot het haar droog is.

Zo haal je het meeste uit je tape extensions en blijven deze langer natuurlijk.

 

Over het algemeen kost het dus wat meer tijd om je extensions te verzorgen dan om je eigen haar te verzorgen. Het is slim om de beste producten te gebruiken. Hoe beter je ze verzorgt, hoe langer je hair extensions mooi blijven! Het is belangrijk dat de aanhechting van de extensions niet te veel beïnvloed wordt en dat je niet te ruw met je haar omgaat. Verder geldt; wat voor je natuurlijke haren goed is, is dat ook voor je hairextensions. Behandel ze dus met zorg, dan zul je zo lang mogelijk van je extensions kunnen genieten!

Loading...

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang

10% KORTING!

Op alle producten in de webshop
(m.u.v. de sale-producten).

Wees de eerste die op de hoogte is van de aanbiedingen en nieuwtjes.