Alle Bighair producten voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Blogbericht

De haartrends van 2021

Curtain bangs, babylights en een variant van de bob die een nieuwe kans krijgt: in 2021 zagen we weer veel verschillende haartrends. Welke haartrends zijn helemaal hot uit dat jaar en zijn ze iets voor jou om uit te proberen? In deze blog lichten we zes haartrends uit.

De balayage

Dit is een trend die natuurlijk al langer bestaat, maar in 2021 is deze nog altijd even populair als toen de trend net ontstond. Het woord ‘balayage’ is Frans en betekent ‘veeg’ of ‘verven’. De verftechniek die bij een balayage gebruikt wordt om het haar te verven, heeft ook wel iets weg van vegen, vandaar dat deze naam zo toepasselijk is voor deze trend. 

Een balayage is een speciale manier van verven, waarbij er vanaf de haaraanzet op de oppervlakte van het haar ‘vegen’ verf in het haar gezet worden. Doordat de verf op een hele natuurlijke wijze overloopt in de haarkleur, krijg je een subtiel kleurverloop. Dit is wel een kapsel wat je het beste bij een professionele kapper kunt laten aanmeten, aangezien het niet eenvoudig is om dit thuis zelf te doen. De balayage is geschikt voor alle haarlengtes en kan bij zowel stijl als krullend haar worden toegepast.

Face framing; contouren met je haar

Contouren? Is dat niet iets wat je met make-up doet om je gezicht te accentueren? Klopt helemaal, maar het is ook een trend voor je haar. Met ‘face framing’ wordt het haar bij je slapen in een lichtere kleur geverfd en de rest van je haar in een donkere kleur, waardoor het accent op jouw gezicht komt te liggen. Hierdoor kun je dus jouw gezicht ‘contouren’ met je haar. 

Babylights

Je kent vast al highlights en lowlights. Daar kun je voor 2021 ook babylights aan toevoegen. Babylights zijn hele subtiele, dunne highlights die je een zomerse look geven. De highlights zijn hele dunnetje strengetjes haar die opgelicht worden. Dit lijkt op hoe jouw haar in de zomer verkleurde toen je nog kind was, vandaar de term ‘babylights’. Je haar ziet eruit alsof je even een weekje op vakantie bent geweest, en de zon jouw haar subtiel heeft opgelicht. Dit zorgt voor een sunkissed effect en een zomerse glow in je haar.

De nineties bob

De bob is een klassieker onder de haarstijlen en vrijwel elk jaar komt deze wel weer in een ander jasje terug als trend. In 2021 is de nineties bob helemaal hot. Dit is een korte bob die je klassiek kunt dragen met een zijscheiding, of nonchalant met een middenscheiding.

Curtain bangs; de pony maar dan anders

De pony is een haarstijl die je op vele manieren kunt dragen. Voor dit jaar zijn de curtain bangs helemaal in. Dit is een pony die niet in een rechte lijn op het voorhoofd valt, maar die in het midden open valt door een middenscheiding. Hierdoor valt de pony naar de zijkant van je hoofd, waardoor het lijkt op gordijntjes voor je hoofd, vandaar de naam curtain bangs. Deze pony staat erg mooi in combinatie met lang en halflang haar.

Superlange lokken

Lang, langer, langst. Extra lange lokken (denk aan tot net boven of op de middel) zijn ook helemaal on trend dit jaar. Ben je zelf niet gezegend met lange lokken of lukt het je maar niet om veel volume in je lange hairdo te krijgen? Met hair extensions van echt haar maak je gemakkelijk een volumineuze en lange haarlook!

Loading...

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang

10% KORTING!

Op alle producten in de webshop
(m.u.v. de sale-producten).

Wees de eerste die op de hoogte is van de aanbiedingen en nieuwtjes.